Чи можна їсти печериці зі шкіркою?

2024 0 Comments

Якщо печериці дрібні, слід ретельно протерти їх сухою серветкою — мити чи чистити необов'язково. З великих також необхідно прибрати землю, потім розрізати на 2-4 частини і зняти з капелюшків тонку шкірку. Ніжки можна або витерти сухою серветкою. Після цього гриби готові до вживання.

Тепличні молоді екземпляри досить добре промити під водою. Зібрані в лісі гриби мало промити, їх обов'язково додатково очищають від землі, комах та іншого сміття. знімають верхній шар, в якому можуть бути шкідливі, токсичні речовини. Гриб їх вбирає із навколишнього середовища.

Так звані "спідничкиі темні платівки під капелюшком чіпати не варто — саме вони надають грибам характерного смаку. Однак сенс в очищенні капелюшка все ж таки є, коли гриби досягають 5 см у висоту. Зі збільшенням розміру шкірка потовщується, і гриби можуть вийти жорсткими.

Справа в тому, що слизька плівочка на поверхні капелюшків маслюків не тільки захищає гриби від пересихання, а й збирає він радіацію, шкідливі речовини, сміття. Тому якщо ви переконані в екологічності місця збору, плівку чистити необов'язково, досить просто видалити бруд з капелюшка.