Кому не можна пити глінтвейн?
Здавна глінтвейн вважається незамінним засобом за перших ознак застуди. Тепло цього напою має тонізуючу дію, дарує бадьорість, заряджає енергією і допомагає боротися з застудою, кашлем і нежиттю. Гаряче вино сприяє розширенню судин, посиленню кровообігу.
Можливо, якщо випити барило глінтвейну, то можна сп'яніти. Однак під час поступового нагрівання алкоголь випаровується з вина. Температура кипіння спирту близько 80 °C, тому його частина при приготуванні глінтвейну випаровуватиметься, а міцність напою — зменшуватиметься.
Що являє собою глінтвейн Залежно від конкретної рецептури напій може заспокоювати або, навпаки, тонізувати. Його часто використовують як профілактики простудних захворювань. А ще це неодмінний атрибут католицького Різдва.